Bas Breetveld en de fotografie in het Groene Hart van Nederland

bas_breetveld

Fotosloep is in 7 jaar tijd een begrip geworden in de natuurfotografiewereld. De populariteit is alle verwachtingen te boven gegaan. Zelfs in die mate dat het tijd werd te stoppen in de Biesbosch vanwege de grote reisafstand. Dit is begin 2018 gedaan. Het werd tevens tijd om te gaan verhuizen uit de grote stad.
Na lang zoeken hebben we inmiddels onze stek gevonden aan de rand van de Nieuwkoopse plassen, middenin het Groene Hart van Nederland.

In praktisch alle opzichten is het voor ons een nog betere locatie dan de Brabantse Biesbosch. Er zitten hier dan geen bevers en zeearenden, maar het is zonder meer het beste (weide)vogelgebied van Nederland.
Einde 19e en begin 20e eeuw streken de schilders van de Haagse school hier neer vanwege het oer Hollandse cultuurlandschap, maar vooral vanwege het speciale licht en de fraaie wolkenluchten. Kortom: het is hier een eldorado voor natuur-, vogel- en landschapsfotografen. Het beste van alles is dat dit nu op minder dan tien minuten van ons huis ligt.

De Nieuwkoopse plassen en de polders er omheen worden beheerd door Natuurmonumenten. Zij doen er alles aan om deze schatkamer te bewaren voor toekomstige generaties.

Het is hier waar de fotoworkshops en cursussen van Fotosloep verder gaan. Voor nu zijn we nog even bezig om onze nieuwe woning naar ons zin te maken en dan begint het verkennen in de omgeving waar we al heel erg thuis zijn. Op de weblogs zijn alle verrichtingen te volgen.