bever

11

jul

Een avond om niet te vergeten; door Bert van der Kroon

Omdat de Kajak tocht naar de Bevers onverwachts verregend was, de buienradar had ons in de maling genomen, bood Bas mij aan om opnieuw met een paar andere foto-enthousiasten een tocht naar de Bevers te maken.

En het geluk kon niet op. Hoewel geluk…Bas kent de Biesbosch door en door en weet waar de bevers zich ophouden.
Na wat rondvaren in zijn motorsloep annex fluisterboot, lieten 2 bevers zich zien. We hadden instructies van Bas gekregen: stil zijn, niet praten, geen onverwachtse bewegingen of geluiden. Met zijn fluistermotor aan boord kan hij de bevers dicht benaderen. En uit zijn jarenlange ervaring weet Bas goed te anticiperen op het gedrag van de bevers zodat de kans groot is dat je ze ziet en kan fotograferen.
Deze avond was zo’n avond. De eerste bever kwam met een tak aanzwemmen en ging de kant op.
Na korte tijd kwam de tweede, een groot mannetje aan wal en begroette de andere, een jonge bever. Daarna ging het mannetje zichzelf poetsen.

Alles werkte mee: het ideale weer, mooi licht, bevers die zich volledig op hun gemak voelden.
Het resultaat is een unieke serie foto’s.

bever

 

bever

 

bever

 

bever

 

bever

 

bever

 

bever

Bas, enorm bedankt dat je mij de gelegenheid hebt geboden om de tocht, in een iets andere setting, over te doen. Dit was voor mij een heel bijzondere ervaring. Bevers van zo dichtbij in hun natuurlijke omgeving te kunnen spotten.

Jouw enthousiasme kent geen grenzen. Dat straal je uit naar de mensen die deelnemen aan jouw foto-workshops. Weer of geen weer, jij ziet kans er een geslaagde tocht van te maken.

Ik wens je heel veel succes de komende tijd!

Groeten,
Bert van der Kroon
www.bertvanderkroon.nl

Door Bas|Bevers, Weblog, Weblogs van gasten|0 comment

Comments niet toegestaan.