kajak in de Biesbosch

14

maa

Bever meldt zich aan voor fotoworkshop

Vanmiddag was het er weer heerlijk weer voor, lekker kajakken door de kleine kreekjes van de Biesbosch. De rust en het volkomen andere perspectief geven weer nieuwe inzichten en inspiratie. Het is alsof je door de ogen van een Bever kijkt, voor zover zij goed kunnen zien. Dat kunnen ze niet. Zo zag ik ze vaak tegen een boomstam botsen … Het tourtje van de vorige keer bleek prima kansen op Bevers te geven. Ik besloot er nog eens in de omgeving te gaan kijken. Wat doen ze daar, wat zijn de routes die ze volgen en het belangrijkste: hoe laat komen ze er ongeveer te voorschijn. In deze tijd van het jaar beginnen sommige er weer vaste gewoontes op na te houden.

kajak in de Biesbosch
Nog geen Bevers te zien in de kreek. Even het grote water op om te kijken hoe de kajak reageert op een klein beetje golfslag. Altijd doen met de complete foto-uitrusting aan boord. Ik doe alles voor mijn gasten …

 

bever
De eerste Bever liet zich al heel snel zien toen ik terug ging en wel heel erg dichtbij! Hij zat lekker langs de kant zijn pels te poetsen en ik bemerkte hem veel te laat om hem behoedzaam te benaderen. Hij ging er gewoon mee door op nog geen vier meter afstand. De camera pakken kon niet meer en ik besloot er lekker van te genieten, net als de Bever. Pas toen hij ging zwemmen kon ik een foto’tje maken en ben verder gegaan, de kreek in.

 

<biesbosch
In de kanokreken zijn heerlijke foto’s te maken. Camera op live-view op de rand van de kajak.

 

biesbosch

 

bever
In de buurt waar ik de boot voor anker had gelegd kwam ik nog een aantal Bevers tegen. Die gingen helaas een klein zijkreekje in waar niet geruisloos doorheen te komen was vanwege de takken. Terug bij de boot gebeurde er iets heel aparts. Een Bever was de boot aan het inspecteren alsof hij zich aan wilde melden voor een workshop. Helaas voor hem was ik niet thuis.

 

biesbosch
Zoals een middagje Bevers kijken afgesloten behoort te worden met een superzonsondergang!

 

biesbosch
De boot stilgelegd om van het schouwspel te genieten en wat foto’s te maken; in die volgorde!

 

Fraaie dagen als de laatste twee zijn best zeldzaam. Voor de komende dagen wordt er weinig goeds voorspeld, maar als het weer het enigszins toelaat wordt er weer gekajakt! Hopelijk ben ik de volgende keer wel thuis voor de Bever.

Groeten,

Bas

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.