bever

28

jun

Beverjournaal van de maand juni

Het laatste Beverjournaal is alweer van een tijdje terug. Het ging over de gewonde Bever die inmiddels volledig hersteld was. Door zijn verwondingen heeft hij de bijnaam ‘Tony’ gekregen, afkomstig van de film Scarface, waarin de hoofdpersoon Tony Montana heet. Je moet toch wat om ze uit elkaar te kunnen houden. Dat laatste valt de laatste tijd niet mee. Waren het tot voor kort twee ‘gemakkelijke’ Bevers die zich telkens vroeg in de avond lieten zien, nu zijn het er veel meer en komen ze van alle kanten aanzwemmen. Duidelijke patronen zijn er dus niet meer in hun gedrag en ook het aantal Bevers, dat zich in deze twee (of drie) aaneengesloten territoria bevindt, laat zich alleen nog maar raden. Ze maken gebruik van verschillende burchten. Nu er jongen zijn moeten de mannetjes soms buiten de familieburcht slapen. Enfin, het maakt het allemaal erg ingewikkeld.

Of je met een ’tolerante’ Bever te maken hebt is nu een kwestie van voorzichtig benaderen. Dat lukt alleen maar door te wachten tot ze aan een takje knagen. Daarbij maken ze zo veel lawaai dat het weinige geluid van de elektromotor erbij in het niet valt. Wonderwel laten alle Bevers dit toe, al houd ik nu wat meer afstand om de schuwe Bevers niet te verschrikken. Als dat gebeurt gaan ze met hun staart slaan en zijn ze plots allemaal wat schuwer en vrijwel niet meer te benaderen. De Bevers laten wel weten wat ze wel en niet tolereren …

Wat foto’s van de laatste weken:

bever
Zo nu en dan halen ze takken of planten van de kant en eten deze op dezelfde plaats op. Dat levert leuke waarnemingen en beelden op.

 

bever
Onverstoorbaar ..

 

bever
Tony’ zoekt nog steeds nu en dan zijn maatje op.

 

bever
Op weg naar de beverlocatie kwamen we een ‘zwerver’ tegen in het volle daglicht. waarschijnlijk is dit een jonge Bever van een jaar of drie oud die onlangs de familieburcht heeft moeten verlaten. Tussen verschillende territoria zal deze Bever zijn plaats moeten veroveren.

 

bever
Het blijft geweldig om ze van zo dichtbij te kunnen zien en te horen.

 

bever
Volkomen onduidelijk om welke Bever het hier gaat. Er rest niets anders dan lekker te genieten .. Soms is het ook fijn om te kunnen zeggen dat je er helemaal niets van snapt!

 

bever
Een wat schuwere Bever die zich wat meer tussen het groen verstopt.

 

bever
Zo lang ze zwemmen kun je beter geen foto’s maken om te voorkomen dat ze schrikken van de klik van de camera. Deze is met één enkele klik gemaakt omdat hij goed zichtbaar was onder water. Dat gebeurt niet vaak ..

 

bever
Het blijft verbazen hoe groot ze zijn. Dit is nog een kleintje ..

 

bever
Later in de avond komen er meer en meer Bevers tevoorschijn. Nog steeds de jongen niet gezien. Misschien later …

Wordt vervolgd.

Grts,

Bas

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.