Zonsondergang Biesbosch

23

mei

Bevers en lichtspektakel in de Biesbosch

Het is een erg moeizaam voorjaar geweest wat de Bevers betreft. Met de overvloed van de afgelopen extreem zachte winter hebben ze zich tot nu toe niet erg druk gemaakt. Ik heb het dan ook rustig aan gedaan met de bevertourtjes en wat meer met de vroege ochtenden gedaan. Onze ‘Elvis’ was dan wel dagelijks netjes op tijd, maar één van de driejarige jongen die hij klaarstoomt voor vertrek uit het territorium, is erg schuw en laat geen Beverliefhebbers toe. Lastig dus. Op andere locaties had ik ze wel goed bezig gezien, maar weinig tijd gehad om daar regelmatig te gaan kijken vanwege de succesvolle tourtjes in de vroege ochtenden. Het was dus een heel klein beetje gokken toen ik gisteravond met drie gasten op pad ging voor de Bevers.
Bij de reeën-oversteekplaats had ik mijn gasten gevraagd de camera bij de hand te houden met een telelens erop. Geen reeën deze keer, maar de eerste Bever van de avond diende zich al aan en dat al rond een uur of zes in de avond. Hij poseerde even mooi staand op de kant en alle drie hadden ze hem perfect op de foto. De druk was er al vroeg vanaf! Al snel volgden er meer en we sloten de avond af met zeven verschillende Bevers, waarvan twee op de plaats van bestemming.
Op zich heel bijzonder om er zo veel te zien in het volle daglicht, maar nog specialer was het licht op deze avond.

05-23-fotosloep-01
Veel zwemmende bevers onderweg.

 

05-23-fotosloep-02
Al vroeg op de avond heel speciaal licht met de donkere wolken.

 

Bever
Op de plaats van bestemming konden we al snel de eerste Bever horen knagen, een heerlijk geluid!

 

Zonsondergang Biesbosch
Hoe het langzaam begon …..

 

Zonsondergang Biesbosch met Saharazand in de lucht
Hier had ik rekening mee gehouden met het kiezen van de locatie van de Bevers. Nadat de gasten hun knagende Bever gefotografeerd hadden snel het open water op voor dit spectakel. Zo gek hadden we het natuurlijk niet verwacht!

 

Zonsondergang Biesbosch
De Biesbosch liet zich weer van zijn allerbeste kant zien. De goden zijn ons gunstig gezind.

Morgen een workshop waarbij we de puntjes op de I’s gaan zetten. Hopelijk met mooie wolkenformaties.

Tot de volgende,

Bas

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.