07

aug

Bevers op hun best; door Claudia en Erik

19 juli, de warmste dag van dit jaar tot nog toe. Om 17 uur verzamelen we voor de bevertoer. We starten met een prachtige tocht door de Biesbosch (wat is Nederland toch mooi!). Aan boord voeren we gezellige gesprekken en wordt er veel gelachen. Her en der spotten we zelfs nog een ijsvogel!

Naarmate de avond vordert en na wat instructies wat we wel en niet moeten doen als we een bever spotten gaan we op zoek. Nog voordat we op de geijkte spotplaats zijn, zien we een bever zitten op de kant. Hij blijkt totaal niet bang en hij komt zelfs vlak langs de boot, volledig tegen het standaard gedrag in! Wat GAAF. Volgens Bas een zeldzaamheid dat dit gebeurt. We kunnen hem van ontzettend dichtbij benaderen, het interesseert hem helemaal niet.

Nadat hij verdwenen is in een kreek gaan we verder. Door de warmte is het erg druk met bootjes. Volgens Bas moeten de bevers daar weer aan wennen. Het duurt nog even voordat we de volgende bever spotten. Deze laat zich een stuk minder makkelijk benaderen dan die van eerder op de avond. We laten ze verder met rust, ze zijn duidelijk gestrest door de drukte in hun leefomgeving.

Wat een geweldige tocht in een prachtige omgeving. We vonden het geweldig!

Claudia en Erik

DSC_5801

 

DSC_5772

 

DSC_5718

 

bevers_19072016-5

 

bevers_19072016-4

 

Door Bas|Bevers, Weblog, Weblogs van gasten|0 comment

Comments niet toegestaan.