bever

05

aug

Bevers op hun best; door Jessica van Diën

Op de warme zomeravond van 19 juli was het dan zo ver, we zouden bevers gaan ontmoeten en met een beetje geluk ook fotograferen.
Bij aankomst in het beverterritorium werd al snel duidelijk dat het geen rustig avondje op het water zou worden. De speedboten en plezierjachtjes waren volop vertegenwoordigd inclusief de nodige decibellen.
Een volwassen bever langs een redelijk drukke vaart leek het allemaal niet te deren en gunde ons een kwartiertje van zijn of haar tijd en knaagde er lustig op los. Deze bever wilde ons ook wel eens van wat dichterbij bekijken en zwom even op slechts twee meter van de boot vandaan. Wat een bijzondere ervaring was dat!
Bij de familie burcht waren ze duidelijk nog niet ingesteld op de zomerdrukte. Eén van de bevers zwom wat zenuwachtig de verkenningsronde, ging heel eventjes aan wal maar dook daarna weer snel het water in. Verscholen tussen de struiken en het riet hoorden we wel op verschillende plaatsen bevers knagen.
Voldaan voeren we terug naar de haven en werden ook nog even getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Een prachtige afsluiting van een geslaagde avond.
Bas, bedankt voor de fijne avond, het delen van je kennis en de overheerlijke speltkoeken!

 

bever

 

bever

 

bever

 

bever

 

bever

Door Bas|Bevers, Weblog, Weblogs van gasten|0 comment

Comments niet toegestaan.