Biesbosch ree

10

jun

Bevers, reeën, ijsvogels en kajaktrips

Kwam alles tot nu toe maar moeizaam op gang, de Biesbosch zit nu in een zeer gulle periode. De bevers laten zich weer uitgebreid bewonderen, vaak op de oever en met de ijsvogels zit er ook weer schot in. De ijsvogels hebben het zeer moeilijk gehad met een totaal gebrek aan kleine vis in de ondiepe kreken. Tot nu toe waren er dan ook veel minder broedgevallen dan gebruikelijk, terwijl de populatie op zijn top zou moeten zitten met de afgelopen zachte winters.
Even wat foto’s van de laatste week:

Biesbosch reeKajakken in de kleine kreken levert altijd wel iets bijzonders op, zoals deze ree die toekeek.

 

Biesbosch reeOm even later achter ons over te steken.

 

Biesbosch ijsvogelsEindelijk weer eens een ijsvogel voor de lens. Deze zaten op dit moment nog in de balts voor het volgende legsel. Het mannetje zit klaar om het visje aan het vrouwtje te geven.

 

Biesbosch beverDe bevers zijn ook druk in de weer en worden eindelijk weer vroeg in de avond actief om voedsel te verzamelen voor de jongen. Daar werkt heel de familie aan mee. Deze bever zit hier uitgebreid zijn vacht te poetsen. Prachtig om dit van dichtbij te kunnen bewonderen.

 

Biesbosch beverEen jonge bever aan het ontbijt.

 

Biesbosch beverZitten ze wat te ver op de oever om een goede foto te kunnen maken, is het even wachten tot hij weer te water gaat. Dit levert altijd erg goede foto’s op, zeker als het licht nog goed genoeg is.

 

Biesbosch beverWat normaal gesproken begin mei gebeurt, is nu pas in volle gang. Erg laat allemaal, maar daarom dubbel genieten nu!
Last but not least: de mooiste kajakkreek van de Biesbosch is weer geopend, zodat de kajaktrips daar weer gedaan kunnen worden. Ik zal een paar maal zelf gaan verkennen om te zien hoe de gewoonten van de bevers dit jaar zijn en dan kunnen ook deze trips weer van start gaan. Nu met aangename temperaturen en zeer lange avonden.

Tot het volgende weblog en wellicht tot ziens in de Biesbosch!

Door Bas|Bevers, IJsvogels, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.