bever biesbosch

31

mei

Beverseizoen nu pas echt gestart

Het is niet dat de bevers zich niet goed lieten zien dat ik er tot nu toe weinig aandacht aan bestede; de avonden waren tot nu toe bar koud. Niet alleen voor ons erg onaangenaam, de ijsvogels hebben er flink last van. Er zijn weinig visjes te zien in de ondiepe kreken. Gaat het dan ook nog eens flink regenen, stijgt het water en zitten hun visjes plots een halve meter dieper. Het laatste deed van de week een ijsvogeltrip mislukken. Het was een dag met zware regens maar daardoor heel erg sfeervol. Deze dag werd op de valreep goedgemaakt door na de regen, met een heel erg fraai zonnetje en dampend water erbij, een poetsende bever op de kant te kunnen benaderen. Het ging om een enorm grote zogende dame. Ik ben nog steeds verbaasd over de reusachtige verschijning van haar. Toen ze ging staan, hing haar buik op de grond. Mijn gast van deze dag maakte er geweldige foto’s van. Deze zullen wellicht in een magazine gepubliceerd worden. Hierover later misschien meer.

De afgelopen weken zijn er goede kansen geweest om de bevers te benaderen en te fotograferen, al vond ik ze heel erg schuw. Ze hebben immers heel erg lang geen menselijke activiteiten in hun omgeving gehad. Dit ook weer door het koude voorjaar. Ik zag het niet zitten om deze schuwe rakkers met meerdere gasten erbij te benaderen en heb ze in de buurt van de drukke aanlegplaatsen opgezocht. Hier ging het een stuk gemakkelijker en de bevers waren er ook lekker vroeg actief. Hier ging het gisteren heel erg gemakkelijk! De bevers trokken zich niets van ons aan.

De foto’s:

bever
Een erg lastig te benaderen bever van vorige week.

 

stoeiende bevers
Uniek om mee te maken; twee stoeiende bevers in de schemer.

 

bevers
Met een sluitertijd van 1/30 en 600mm …

 

bever
Tussen de takken door gefotografeerd.

 

bever biesbosch
Op de drukke locatie in de buurt van de aanlegsteigers. Misschien wat minder sfeervol, maar de bevers kwamen er vlak langs de boot gezwommen en dat erg vroeg in de avond met vol daglicht.

 

_BB_9067
De reus van de vorige foto ging nu en dan de kant op om wat te knagen.

 

_BB_9086
Met een tolerante bever als deze is het meer dan de moeite waard hem op een afstandje te volgen en goede kansen af te wachten.

 

bever biesbosch

 

bevers biesbosch

 

bevers biesbosch
Nog niet eerder ging het zo gemakkelijk!

Het was een super beveravond met vier geweldige gasten aan boord. Bedankt voor het samen beleven van de bevers en en de Biesbosch!

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.