bever biesbosch

23

apr

Bezig als een bever

“Busy as a beaver” is een Amerikaanse uitdrukking om uiting te geven aan het belang structuur in ons leven te brengen door hard werken.
Ook bij de bevers is de boog niet altijd gespannen en ze maken zich uitsluitend druk wanneer er voldoende energie voorhanden is, anders maken ze ook tijd om plezier en ‘quality time’ met hun familie te hebben. Met een gure noordenwind en grijze lucht zitten de bevers uiterst laag in energie. Zo was gisteren meer dan duidelijk te zien.
Tamelijk vroeg in de avond (19.15 uur) mochten we de eerste bever al zien. Zijn bewegingen waren traag en hij knaagde wat. Al snel vond hij het weer genoeg en ging de burcht weer in. Even bijslapen bij zijn familie van dit korte avontuur. Verder geen bevers actief in de omgeving. Ze hadden ‘quality time’ met hun families. We besloten naar een andere locatie te gaan.
Daar troffen we een bever die tijdens het eten in slaap was gevallen. Minder actief kan niet. Hij liet zich uiterst gemakkelijk benaderen en zo konden we een bever op de foto zetten op de kant met een droge vacht. Een zeldzame gebeurtenis. Tevreden voeren we in de schemer terug naar de haven. Tijd voor ons om terug te gaan naar onze stenen burchten en te gaan slapen.

 

bever BiesboschEven knagen en snel de slaap weer hervatten.

 

bever biesboschOp deze dagen gaat alles traag.

 

bever biesboschIn slaap gevallen tijdens het eten. De bevers hebben het begrepen …

Zie hier hoe de bever onze leermeester kan zijn.

Klaas, Pieter, Heidi en Corné, bedankt voor het delen van deze beverervaringen!

Het beverseizoen is dus weer begonnen!

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.