biesbosch bever

11

apr

Biesbosch en Bevers in beeld

Zaterdag de electromotor opgehaald en zondag testen of het allemaal zo werkt als ik het had bedacht. Een klein gokje was of het zou werken met de motor aan de zijkant van de boot bevestigd. Ik heb nergens anders plaats omdat de boot niet echt een spiegel heeft aan de achterkant, maar een bak waar de motor aan hangt.
Eerst maar eens genieten van het zonnetje en de Biesbosch die nu op z’n mooist is met al dat jonge (wilgen)groen. Nancy heeft getest of de banken geschikt zijn om te zonnen; zijn ze ..

Het was meteen een mooie gelegenheid om een nieuwe route uit te vogelen voor de workshops en plaatsen te zoeken waar de theorie meteen in praktijk gebracht kan worden. Een kleine impressie:

biesbosch
Op de kaart heeft dit eiland geen naam. Ik noem het ‘pirateneiland’.

 

biesbosch
Ter vergelijking: de Biesbosch een week geleden.

 

biesbosch
Een goed verborgen Beverburcht waarvan de bewoners zeer actief zijn en schijnbaar goede klimmers. Tot ruim 2 meter boven het water zijn vraatsporen te vinden van ze.

 

biesbosch
Het voordeel van de aluminium boot is dat deze onverwoestbaar is en overal tussendoor kan, zodat dit soort foto’s met Beverperspectief gemaakt kunnen worden tussen de boomstronken vandaan. Hier weer een knap staaltje Bevervraat.

 

biesbosch
De burcht ligt zeer goed verstopt achter deze wortelkluit. Niet te zien voor wie het niet weet.

 

biesbosch
Het water stond erg laag; de wortelstructuren kwamen mooi bloot te liggen.

 

biesbosch bever
Waar Nancy vooral voor meeging waren de Bevers. Ik testte de electromotor. Hij werkt perfect en ik kan de boot bijna geruisloos in positie leggen om dit soort foto’s te maken. In ieder geval stoort het weinige geluid ze niet. Leuke bijkomstigheid is dat de IJsvogels, nu volop met de balts bezig, zich ook niet lieten verstoren.

 

biesbosch bever
Deze keer boden de Bevers weinig kansen. De eerste die we zagen zat onder een berg wilgentakken te eten. Het horen van het geknaag is natuurlijk altijd leuk, maar hij kwam er maar niet onder vandaan. De tweede Bever kwam voorbij zwemmen en verdween ergens in een zijsloot. Pas later kwam deze Bever weer tevoorschijn en ging de kant op om meteen in de chaos van de takkenbossen te verdwijnen. Volgende keer beter …

Groetjes,

Bas

 

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.