Biesbosch fotoworkshop zonsopkomst

09

apr

Creatief fotograferen in de Biesbosch

Bij mijn schoenmoeder, een prachtmens van inmiddels 85 jaar oud, hangt prominent een tekening in de gang. Het is een zeer kleurrijk geheel waar je niet omheen kunt. Deze tekening maakte mijn neefje op de kleuterschool toen hij nog maar net 5 jaar oud was.
Heel de familie vindt dit de mooiste tekening die ooit gemaakt is en iedereen is het ermee eens dat dit 13 jaar later nog steeds zo is. Deze tekening is dus een waar meesterwerk en dát van een vijfjarige. Inmiddels is hij 18 jaar oud en zal via het technasium een opleiding gaan volgen bij een technische universiteit. Zijn ’tekeningen’ worden intelligenter, knapper en met zijn  zeer begaafde karakter voor de meeste mensen waarschijnlijk onnavolgbaar.
Mijn ‘kleine’ neefje is zichzelf flink aan het ontwikkelen, maar schijnbaar is het mogelijk om met een paar kleurpotloden, één grijze voor het haar en een nog beperkte motorriek, een beeld te creëren dat de rest van ons leven mee zal gaan.

Ik denk dat hier een wijze les zit voor de natuurfotografie en we ons niet moeten laten hinderen door wat dan ook, net als mijn neefje toen hij nog maar 5 jaar oud was en zich niet bekommerde om wat wij ervan zouden vinden. De eerste tekeningen zijn altijd geweldig! Waarom zouden je latere ’tekeningen’ dat niet zijn, met het verschil dat je over wat meer technieken beschikt dan een vijfjarige? Technieken en vaardigheden aanleren is dus ook belangrijk. Ik leer ze je graag!

 

Boesbosch fotoworkshop 1

 

Boesbosch fotografie workshop

 

Biesbosch creatieve fotografie

 

Biesbosch fotoworkshop zonsopkomst

 

Biesbosch landschap fotografie lee filters

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.