bever biesbosch

08

apr

De illustere Bevers

Het specialiseren op nachtdieren als de Bever heeft verschillende voordelen. Het fotoarchief neemt niet al te veel ruimte in beslag. Geen grote geheugenkaarten nodig en de sluiter van de camera gaat jaren en jaren mee. Het moet allemaal in het uurtje rond de schemer gebeuren …
Des te groter is de voldoening én de beleving als ze zich vroeg in de avond laten zien. Eergisteren was zo’n avond, ondanks dat de nachten nog wat aan de lange kant zijn. Zie vorige blogje.
Ik arriveerde erg vroeg op de Beverstek waar ik ze de vorige keer bezig had gezien en verwachtte dat het allemaal wel even zou gaan duren voordat ik Beveractiviteit zou gaan zien. Voorzichtig langs de smalle doorgang bij de burcht gevaren met de elektromotor op de laagste stand. Gelukkig geen takken geraakt zodat ze mijn aanwezigheid nauwelijks opgemerkt konden hebben. Ik besloot een stuk verderop te wachten. Dat bleek niet nodig: ze zaten er al! Helemaal droog waren ze en ik was verbaasd over de enorme omvang van deze knagers. Meestal hebben ze net gezwommen als ze op de kant hun ding zitten te doen. Met hun natte pels ogen ze dan een stuk kleiner.

Ik kon zonder ze te storen(!) een erg leuke serie foto’s maken van hun gedragingen die verder geen tekst nodig heeft:

bever biesbosch

 

bever biesbosch

 

bever biesbosch

 

bever biesbosch

 

bever biesbosch

 

bever biesbosch

 

bever biesbosch

 

bever biesbosch

 

bever biesbosch
Deze keer waren de lichtomstandigheden beter dan ooit bij de Bevers. De eerste foto’s zijn zelfs met 1/400 seconde gemaakt. Dat gebeurde nog niet eerder.

Tot de volgende die hopelijk snel volgt!

Bas

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.