knagende bever

09

mei

De Reus en de verstek knagende Bever

Wat was het moeilijk in het begin om de gewoonten van de Bevers enigszins te doorgronden, terwijl het nu zo gemakkelijk lijkt te gaan. Zoals altijd was het een kwestie van heel erg vaak gaan kijken en inspelen op hun gedrag. Hiermee zijn de Bevertours heel sterk geƫvolueerd. Omdat ze toch voorspelbaar bleken, zijn we nu ter plaatse voordat de Bevers verschijnen op de verwachte knaagplekken. Het mooiste is om in de kajak klaar te zitten voor de dingen die komen gaan, maar ook vanaf de kant zijn er nu volop mogelijkheden om ze bezig te zien zonder enige vorm van verstoring.

Wat foto’s van de laatste weken:

bevers fotograferen in de Biesbosch
Appie Kingma bezig om vanaf de kant een knagende bever te fotograferen met een krachtige telelens met converter, goed voor 700mm.

 

knagende bever
Foto: Appie Kingma

 

biesbosch
Appie had op 25 april geboekt omdat de volle maan tegelijkertijd zou opkomen bij het ondergaan van de zon. Dit gaf een bijzonder fraai lichtspel op het water en wat extra licht en dus extra tijd bij de Bevers.

 

bevers fotograferen vanuit een kajak
Vanuit de kajaks blijft het mooiste! Soms zwemmen ze vlak langs de kajak om daarna naar hun knaagplekken ze zwemmen. Ed van Peppen heeft er zichtbaar van genoten!

 

knagende bever
Door de erg lange winter is het jonge groen nu pas in opkomst. De Bevers wachtten er niet op en hebben complete bomen omgehaald om erbij te kunnen. Dit zag ik ze nog niet eerder doen in de Biesbosch. Er zijn zelfs open plekken ontstaan in de wilgenbossen. Hier is de verstek knagende Bever aan het werk geweest.

 

knagende bever
Al vaker was het opgevallen dat deze Bever enorm groot en dik is! Dit is de Bever die we bij een eerdere kajaktrip van de kant hadden zien vallen.

 

knagende bever
Even uitsloven met zijn maatje links onder in beeld.

 

knagende bever
De reus knuffelend met zijn maatje.

Het is een erg mooie maand geweest met vele leuke waarnemingen. Nog even en de kanten staan weer vol groen en wordt het nog beter!

Tot dan,

Bas

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.