bever biesbosch

24

maa

De wollige Bever deel 2

Nu we weten waar ze zitten en er wat patronen in hun gedrag zijn ontdekt is het een stuk gemakkelijker geworden. Tegen de schemer komen ze via de onderwateruitgangen de burcht uit, verzamelen daar om even de vacht te poetsen en vervolgens gaan ze op pad.
In de buurt van de eerste burcht was het meteen raak. De Bever was al op pad en zwom wat rondjes. Motor uit en hij kwam zowaar erg dicht in de buurt van de boot. De zon was nog niet helemaal onder en ik kon een kopportretje maken met de 500mm lens.

 

bever biesbosch
Op nog 7 meter van de boot kwam hij voorbij zwemmen.

 

bever biesbosch
En nog een keer …

 

bever biesbosch
Inmiddels was het al gaan schemeren, maar toch nog even bij de tweede, veel grotere, burcht gaan kijken. Daar gebeurde veel meer. Eén voor één kwamen ze via de onderwateruitgang de burcht uit om daar te verzamelen op een grote boomstronk! Helaas had ik de boot niet goed in positie liggen, waardoor ik alleen een stukje van hun ruggen kon zien. Vervolgens gingen ook zij op pad en hoorde ik al vrij snel knaaggeluiden van alle kanten vandaan komen. Prachtig in de stilte van de Biesbosch! Volgende keer ligt de boot wel in de goede positie bij de boomstronk …

Groetjes,

Bas

 

 

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.