biesbosch bever

29

maa

De wollige Bever deel 3

Zaterdag 2 april a.s. gaat de eerste workshop van start. Voor deze workshop (en de anderen) wilde ik een iets fraaiere route samenstellen en de mogelijkheden wat beter bekijken om hier en daar aan land te gaan. Wat dat betreft zijn er niet heel veel mogelijkheden in de Biesbosch.
Dat ging allemaal prima en er staat nu een zeer fraaie route op het programma. Terloops nog een andere Beverburcht ontdekt en verschillende IJsvogelnesten.

Fotograferen was er niet bij midden op de dag. Door de bewolking was het licht maar flets.
Tegen de avond kwam daar verandering in. De zon kwam onder de wolken door en beter kun je het eigenlijk niet hebben.
Ik moest nog wat gelikte sfeerfoto’s maken voor op de website. Daar ontbreekt het nog aan. Heel moeilijk is dat niet: een leuk landschapselement, een handje fraai licht en de goede camera-instellingen.

Ik was echter in de buurt van de beverburcht waarvan ik weet dat de Bevers daar een ietsje vroeger verschijnen. Toch maar even kijken en de boot erlangs laten driften op de wind. Deze keer hoorde ik de Bever eerder dan dat ik hem zag. Of was er een specht aan het rommelen? De boot dreef inmiddels ver voorbij de Beverstek toen ik hem ook daadwerkelijk kon zien. De boot naar open water laten driften, rondje varen en nog een keer. Bij de volgende drift kreeg ik hem zowaar al etend voor de lens, al was het dan alweer een stuk donkerder geworden voor trefzekere foto’s. Een poging met ISO 1600 en 1/40 seconde werd het. Veel te lang met 500mm vanuit de hand. Flink doorratelen dus met de camera in de hoop dat die ene scherpe erbij zit. De Bever vond het allemaal prima en ging gewoon zijn gang. Hij kroop zelfs een stukje hoger de boomstam op om daar verder te knagen toen de boot op nog geen 10 meter afstand lag! Sfeerfoto’s kon ik inmiddels wel weer vergeten …

boot
Prima aanlegplaats voor een wandeling met een gemakkelijk opstapje.

 

biesbosch
Landbouw heeft plaatsgemaakt voor ‘nieuwe natuur’. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn. Binnen afzienbare tijd zijn hier zeer veel leuke vogelsoorten te zien.

 

biesbosch bever
Knagende Bever.

 

biesbosch bever
Op nog geen 10 meter bij de boot vandaan kroop hij nog wat verder de boomstam op.

 

biesbosch zonsondergang
Nog even snel een snapshotje van de omgeving en snel terug om niet in het donker de Merwede over te moeten steken. Het was weer een topdag! Die sfeerfoto’s komen in de vroege ochtend wel een keer ..

Groetjes,

Bas

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.