bever

14

jun

Een donkere topavond bij de bevers

Op het allerlaatste moment besloten we, Nico, Martijn , Co en ik, om het avondje beveren toch door te laten gaan, ondanks de grote kans op regen. Bij donker en regenachtig weer zijn de bevers vaak vroeg in de avond actief.
Vanwege de enorme golven op de Amer voeren we met de wind mee de Biesbosch in. Eerst een rondje langs enkele kansrijke locaties. Soms zijn ze daar erg vroeg en zo konden we de eerste bever al rond half zeven in de avond spotten. Deze ging daar net de burcht in. Maar fijn om er al eentje te zien!
Aangekomen op de locatie waar we voor gingen, zagen we meteen al de eerste bevers zwemmen. Mooi! Nu even kijken welke het zijn. De jonge bevers zijn over het algemeen erg schuw en deze moeten we mijden zodat zij niet met hun staart gaan klapperen en de andere bevers meteen alert zijn en meestal blijven. Zowaar zag ik daar een goed benaderbare bever. Die met de donkere kring rond zijn ogen. Uiterst alert zigzagde hij wat door zijn territorium. Even voorzichtig terug met de boot en uit zijn buurt blijven! Nu wachten tot hij de kant op ging. De kleinere bever in zijn buurt zou misschien wel volgen. Het onverwachte gebeurde; de kleine bever wilde de kant op gaan, maar deed dit op het allerlaatste moment niet. De grote zag ik vanuit mijn ooghoeken wel de kant op gaan. Voorzichtig er naartoe. Schuin achter een boomstammetje zat hij zichzelf te poetsen. Dit zijn dé mooie kansen! Inmiddels had ik de goede hoek te pakken voor mijn gasten en pakte zelf ook de camera erbij, nog voorzien van de 2x teleconverter. Beetje weinig licht voor deze combi, maar ach, ISO 1600 en de lens vol open zouden het moeten doen. Viel toch wat tegen en ik kwam op een sluitertijd van slechts 1/50 sec. De eerste foto’s werden gemaakt. Toen kwam de kleine bever er ook nog even bij zitten; geweldig!
Co zat voluit te genieten met zijn nieuwe Nikkor 300mm F/4E PF ED VR
, een 300mm telelens zo groot en licht als een 24/70mm, letterlijk een klein wonder! Martijn vindt het fotograferen maar niks en zat met zijn verrekijker en blote oog voluit te genieten. Als hij foto’s wil hebben zoekt hij ze volgens eigen zeggen wel op Google-afbeeldingen. Hij heeft groot gelijk …

Kortom: het was weer genieten in zeer goed gezelschap. Bedankt, Nico, Martijn en Co!

bever

 

bever

 

bever

 

Behalve de 100% bevergarantie zijn de kansen op bevers nu optimaal! Ook een keer meemaken? Zie deze ‘fotoworkshop’.

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.