Biesbosch dichte mist 9

04

dec

Een verstilde Biesbosch in de de mist

Na een heel erg druk seizoen is het even goed uitrusten geweest. Heerlijk om even afstand te nemen van de Biesbosch en het seizoen eens goed te evalueren. Het is een lastig jaar geweest door de wat mindere weersomstandigheden, het voorjaar dat laat op gang kwam, meer recreatie op het water en de bevers die niet altijd even goed meewerkten als voorgaande jaren. Het heeft enorme inspanning gekost om iedereen toch zijn mooie kansen te laten krijgen, maar over het algemeen is dit toch weer gelukt.
Toch ga ik het volgend jaar anders doen en mooie plannen worden al gesmeed. De workshops zullen veel meer een educatief karakter gaan krijgen, hoe je deze kansen zelf kunt creëren én vastleggen natuurlijk.
Ik zal hierover niet te veel verklappen, op de website zal e.e.a. begin volgend jaar allemaal te zien zijn.

Voor afgelopen zaterdag werd er windstilte en nachtvorst voorspeld en dus mist. Tijd om er even alleen op uit te gaan in een verstilde Biesbosch. Mistig was het, zelfs veel te veel van het goede. Ook was het heel erg koud met door alle vocht in de lucht. Ik had gehoopt nog wat bevers tegen te komen, maar heb alleen heel erg veel knaagwerkzaamheden van ze gezien. Tot mijn grote verbazing nog 5 verschillende ijsvogels gezien en erg veel reeën. De zwanen hebben zich weer verzameld in grote groepen en alles bij elkaar was het een prachtig privé-ritje voor mezelf in de Biesbosch.

Biesbosch dichte mist 9

 

 

Biesbosch dichte mist 2

 

Biesbosch dichte mist 4

 

Biesbosch dichte mist 6

 

Biesbosch dichte mist 7

 

Biesbosch dichte mist 8

 

Biesbosch dichte mist 3

 

Biesbosch dichte mist 5

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.