bever 3

19

apr

Eerste keer bevers spotten van het seizoen

Het mooie weer vroeg er vandaag om: bevers kijken vanuit de kajak. Met de maand mei voor de deur is het weer de hoogste tijd om de bevertours voor te bereiden en weer even kennis te maken met de bevers. Afgelopen week hadden we laat in de ochtend bij vol daglicht nog bevers actief gezien. Zoeken kan altijd nog, dus eerst hier maar eens een avondje doorbrengen in de kajak.
Na een bak koffie eerst maar een rondje gepeddeld om naar sporen te kijken en waar de burcht ligt. Die was snel gevonden en ik besloot aan de overkant te gaan liggen om deze met een verrekijker in de gaten te houden. Precies toen de zon schuil ging achter de bomen zag ik wat golfjes uit de kant komen, gevolgd door een hees stemgeluid van een bever. Precies om 20.00 uur wakker. Meestal blijft dit zo het hele seizoen, zodat we ze over een paar weken in vol daglicht kunnen gaan zien.
Na een minuut of tien besloot ik ze voorzichtig te benaderen. De wilg in het water kon mooi als dekking zorgen en zo kwam ik op een meter of zes van de bevers vandaan. Al snel kwamen er twee grote volwassen bevers tevoorschijn, gevolgd door een kleintje van waarschijnlijk net geen jaar oud. Ze bleven lekker lang hangen zodat ik volop de gelegenheid had om wat foto’s maken. Erg opvallend dat ze eg op hun gemak waren en bleven. Na een kwartier gingen ze ieder hun eigen weg. Even later luid geknaag.

 

Biesbosch landschap
Nog een foto van één van de superochtenden van afgelopen weekend.

 

bever 5
De grote volwassen bever die een beetje mijn kant op kwam. Volledig op z’n gemak.

 

bever 4
Niet veel later kwam deze kleine rakker uit de burcht tevoorschijn. Opvallend hoe hoog hij op het water drijft. Die zit goed in het vet!

 

bever 3
Ook deze kleine kwam dichtbij even een kijkje nemen.

 

bever 2
De volwassen bevers gingen een klein kreekje in om te gaan knagen. De kleine kwam mijn kant op en ik besloot hem even te volgen. Bijzonder op z’n gemak liet hij dit toe.

Nog enkele foto’s van bevers die we de afgelopen weken spontaan tegenkwamen onderweg.

bever

 

bever

 

bever

Een zeer geslaagd beveravondje dus. Hier ga ik vaker een kijkje nemen! Wordt vervolgd.

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.