ijsvogels Biesbosch 1

25

aug

Einde vakanties, einde drukte, begin nieuwe periode

De laatste weken waren niet alleen heel druk met de fotoworkshops, het was in de Biesbosch tevens erg druk met vakantiegangers. Een combinatie die nog wel eens erg lastig kan zijn in de maand augustus. De meeste workshops draaiden om de ijsvogels, die op het moment weer in groten getale aanwezig zijn in de Biesbosch. Na goede locaties te hebben gevonden vorige week, leek er geen vuiltje aan de lucht en afgelopen maandag hebben we bij een druk bezochte tak plaatsgenomen. Hier was het erg druk met ijsvogels! Zat er één op de tak, vissend en al, werd hij door een andere ijsvogel verjaagd en zijn plek ingenomen. Later in de week viel het op deze locatie dan weer enorm tegen en liet slechts een enkele ijsvogel zich er zien. Slecht voor het vertrouwen dus. Wat dan weer veel hoop bood, was het zien uitvliegen van één van de laatste legsels op de terugweg richting de haven. Zie de laatste twee foto’s van dit weblog om te zien wat er een dag later gebeurde.

Leuk om voor het eerst dit jaar jonge bevertjes te zien. We zagen er maar liefst drie bij elkaar!
Ook met regelmaat visarenden gezien. Of dit ging om vogels die in de Biesbosch gebroed hebben, hun jongen, of vogels uit het noorden, weet ik niet. Een fraai gezicht is het wel om deze elegante vissers te zien vliegen. Binnenkort zullen ze er weer zijn in grotere aantallen. We zullen gaan zien of er weer zo’n ‘gemakkelijke’ bij zit als vorig jaar.
Verder komen de herfstkleuren er al in, bijzonder vroeg voor deze tijd van het jaar. Enfin, we gaan weer een supermooie tijd tegemoet. Wat mij betreft dé mooiste periode van het jaar!

 

ijsvogels Biesbosch 1
Begin van de week.

 

ijsvogels Biesbosch 3
Zelfde tak, andere ijsvogel. Populaire visstek dus!

 

ijsvogels Biesbosch 2
Een weer een andere ijsvogel op dezelfde tak.

 

jonge bever in de Biesbosch
Een jonge bever, één van de drie.

 


De herfstkleuren.

 

ijsvogels Biesbosch 4
En dan dit op de vrijdag! Super om zo de week af te sluiten en volgende week weer vol vertrouwen te beginnen.

 

ijsvogels Biesbosch 5

Door Bas|Bevers, IJsvogels, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.