Biesbosch zonsopkomst

20

sep

Eindelijk koelere september-ochtenden

De week begint goed met de instroom van wat koelere lucht. Het echte ‘dampen’ blijft nog wat achterwege en de zon is nog wat hard wanneer deze eenmaal boven de horizon hangt, maar het begint erop te lijken.
We zien overal in de Biesbosch heel erg veel ijsvogels vliegen. Er waren lang niet zo veel broedgevallen als vorig jaar, maar deze ijsvogels hebben flink hun best gedaan met broeden. Hierover later meer.
Even wat foto’s van afgelopen maandag en dinsdag. Het was genieten in de vroege ochtenden!

 

Biesbosch zonsopkomstOp weg naar de ijsvogels een fraaie zonsopkomst boven de Amer.

 

Biesbosch zonsopkomstMaandagochtend. Geen grondmist, wel een hele fraaie bewolking waar de zon maar net onderdoor komt. Het wateroppervlak doet de rest.

 

biesbosch visarendNa de ijsvogels (ze deden het weer prima) nog even kijken of de visarend er nog is. Hij is er dus nog!

 

Biesbosch zonsopkomstDinsdagochtend weer een fraaie zonsopkomst, nu met een beetje grondmist.

 

Biesbosch zonsopkomstWeer op weg naar de ijsvogels in totale windstilte. Dat zou wel eens lastig kunnen gaan worden. De hele Biesbosch is nu een prima visstek voor ze. Ze hoeven niet per se uit de wind te zitten op de gebruikelijke locatie waar we ze normaal gesproken fotograferen. Toch nog 3 landingen in de ochtend met goede kansen om ze te fotograferen. Met een ochtend als deze kon het niet meer stuk natuurlijk!

 

Biesbosch zonsopkomstHeerlijk helder licht onderweg.

 

visarend biesboschOok vandaag was de visarend weer thuis. Op de eerste dag dat we hem tegenkwamen zat hij in een boompje met op nog geen 30 meter afstand een boot met recreanten ervoor. Die is dus niet bang en liet zich gemakkelijk benaderen. Dit komt vaak voor bij (roof)vogels die verzwakt zijn. Deze ziet er nu en dan wat mager uit op de foto’s. Hij lijkt echter niets te mankeren. We zien hem regelmatig vissen en zijn vissen vangen. Hij jaagt andere visarenden weg en poetst regelmatig. Hopelijk is het ‘gewoon’ een tolerante vogel die eerder aan menselijke activiteit gewend is geraakt en vervolgt hij binnenkort zijn weg vanuit het Noorden naar Afrika.

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.