ochtendsfer biesbosch

07

sep

IJsvogels, bevers en meer van afgelopen weken

Na een korte zomerstop van anderhalve week is Fotosloep weer volgas aan de gang met het prachtige nazomerse weer.  De laatste bevertour is geweest en het dag- en nachtritme wordt weer omgegooid van de late avonden naar de vroege ochtend.
De hele septembermaand wordt ijsvogelmaand en natuurlijk heerlijk genieten van de vroege ochtenden bij zonsopkomst. De eerste mistige ochtenden zijn al geweest, maar het was het nog niet helemaal. De nachten moeten nog even wat koeler worden.
Kortom: we gaan een spannende maand tegemoet.

beverOp mijn favoriete beverlocaties was het erg druk geworden in augustus. Gelukkig vonden we bij toeval een wat rustigere locatie waar de bevers wekenlang bezig zijn geweest met het opruimen van een omgevallen wilg.

 

avondsfeer biesboschWe hadden erg fraaie zonsondergangen in augustus. Over vloeibaar goud voeren we terug naar de haven …

 

zonsondergang biesbosch

 

ochtendsfer biesboschGedurende de zomerstop toch even geweest op een veelbelovende vroege ochtend.

 

ijsvogel biesboschOok even bij de ijsvogels gekeken of ze er nog zijn en hoe het licht ter plaatse valt.

 

ree biesboschAfgelopen vrijdag weer begonnen en meteen goed. Een jonge bever zien zwemmen en even later deze ree op de dijk.

 

ree biesboschDie een stukje verderop overzwom; prachtig om te zien! Vervolgens werkten de ijsvogels heel erg goed mee!

 

ijsvogelZelf heb ik ook nog wat foto’s gemaakt van de ijsvogels. Deze zit even te poetsen. Het is een jong van het eerste broedsel van dit jaar. Let op de nog wat donkere voetjes.

 

ijsvogelDezelfde ijsvogel als er een tweede in de buurt komt zitten op een meter of twee afstand.

 

ijsvogelWeer dezelfde als er een andere ijsvogel over komt vliegen.

 

ijsvogelMijn gasten in de schuiltent met een ijsvogel op de tak die er erg lang bleef zitten. Deze dag liep het wat minder dan gebruikelijk, maar dit soort momenten maken dan alles weer goed!

Hopelijk snel tot de volgende in deze mooie tijd met prachtig weer en een fraaie nazomer gewenst!

Door Bas|Bevers, IJsvogels, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.