ijsvogel Biesbosch 5

11

jul

IJsvogels door Arjan van de Logt

Sinds Rosanna en ik eens een IJsvogel bij onze eigen vijver gezien hebben, wilden we meer van deze fascinerende vogels zien en leren. Bij onze zoektocht op internet kwamen we al snel bij Fotosloep terecht. De IJsvogel workshop die we zagen leek ons een prima gelegenheid om de vogels goed te bekijken en fotograferen.
Na een paar verplaatste afspraken vanwege ongunstige omstandigheden was het maandag 3 juli zover. Alles zag er goed uit, de jongen waren zelfs een paar dagen eerder uitgevlogen. Net een paar dagen te vroeg wat ons betreft, maar ze waren er. Het weer was goed, droog met een prettige twintig graden. Met de motorboot bracht Bas ons naar een goede plek om de IJsvogels te zien. Terwijl Bas de tent aan het opzetten was, zagen wij vanuit de boot de eerste IJsvogel al over het water scheren. We installeerden ons in de tent, en Bas gaf een aantal tips over het maken van mooie foto’s en een kan goede koffie. Daarna liet hij ons onze gang gaan, terwijl hij zelf een andere plek opzocht. Na ongeveer een half uurtje kwam de eerste IJsvogel dicht voor de tent zitten om zich lekker op te poetsen. Zo bleef dat in de eerste uren van de ochtend doorgaan. Helaas werden de gevangen visjes steeds op een tak net achter het riet verorbert. Daarna begonnen ze ons wat te plagen. Of ze gingen wat verder weg zitten, of we hoorden ze achter en boven de tent ons uitlachen. Ondertussen hield Bas wel in de gaten of we IJsvogels zagen, of dat we een andere plek moesten opzoeken. Maar we hebben de IJsvogel uitgebreid en duidelijk kunnen zien en fotograferen.
Daarna was het tijd om terug te gaan. Voor we terug kwamen bij de auto, moesten we eerst nog een lekkere frisse tocht met de snelle boot maken. Hoewel Bas ons vakkundig over de golven van de binnenvaartschepen loodste, kwam soms wat lekker verfrissend buiswater over de boot heen. Terug in de haven was het tijd om weer rustig richting huis te gaan om de vangst goed te bekijken. We zijn blij met de resultaten van deze leuke tocht naar de Biesbosch.

 

ijsvogel Biesbosch 1

 

ijsvogel Biesbosch 2

 

ijsvogel Biesbosch 3

 

ijsvogel Biesbosch 4

 

ijsvogel Biesbosch 5

 

ijsvogel Biesbosch 6

 

ijsvogel Biesbosch 7

 

ijsvogel Biesbosch 8

Neem ook eens een kijkje op de website van Arjan. Zeer de moeite waard!

Door Bas|IJsvogels, Weblog, Weblogs van gasten|0 comment

Comments niet toegestaan.