oeverloper biesbosch

05

mei

Jacky en Martine op bezoek

Nadat Jacky en Martine enkele jaren terug hun zaak verkochten zijn ze aan de natuur en de fotografie geraakt en bepaald niet onverdienstelijk met hun gezonde fanatisme. Zo verzorgden zij onlangs bijna alle foto’s voor de stadsgids van hun woonplaats De Panne; een fraai stadje in het zuiden van België aan de kust gelegen. Voor deze foto’s kwamen er zelfs een helicopter en een hoogwerker aan te pas.
Zij kwamen voor enkele dagen langs om hun fotografietechnieken wat aan te scherpen. Voor mij een moeilijke opgave omdat het niveau al hoog lag. Ik zag nog wat ruimte in de belichting en daar hebben we ons volledig op gericht. Ze hadden de pech dat het maandag nogal hard waaide en zodoende werd het een hobbelig ritje naar de Biesbosch waar we de luwte hebben opgezocht van de Deeneplaat. De Deeneplaat geeft ons een kijkje in het verleden van de Biesbosch. Eén van de grienden wordt er nog bijgehouden en de ‘keet’ van de oude bewoners is in ere hersteld door vrijwilligers. Het gaat hier om ‘de zwarte keet’, waar de griendwerkers woonden.


biesboschDe zwarte keet op de Deeneplaat waar we het theoretische gedeelte deden.

 

oeverloper biesbosch
Na het theoretische gedeelte kon e.e.a. mooi in de praktijk worden gebracht met de vele Oeverlopers die zich bij laag water op de zand en kleiplaten langs de oevers lieten zien.

 

oeverloper biesboschDe Oeverloper wat dichterbij.

 

05-05-fotoworkshop-biesbosch-05Jacky en Martine hebben een opleiding voor natuurgids cum laude afgerond en weten zéér veel te vertellen over het microleven. Hier is Martine in actie met haar macrolens. De Oeverlanden staan op het moment in volle bloei. Zij wisten alle plantensoorten, vlinders en libellen te benoemen ..

 

05-05-fotoworkshop-biesbosch-06Jacky in actie met een bijzondere plantensoort. Zijn specialiteit zijn de zwammen. Hij geeft zelfs lezingen op universiteiten over de zwammen. Zeer aanstekelijk!

 

05-05-fotoworkshop-biesbosch-08
Een mannetje bruine grijsbandspanner; een typische nachtvlinder.

 

05-05-fotoworkshop-biesbosch-09
Op de terugweg troffen we een padje langs het laarzenpad.

Het waren een paar geweldige dagen met jullie, Jacky en Martine waarbij ik ontzettend veel van jullie heb geleerd! Hopelijk snel tot ziens bij jullie in de Panne.

Groetjes,

Bas

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.