ree Biesbosch

07

aug

Joy for life

Afgelopen woensdag was de laatste bever-tour van het seizoen. Ze worden wat later in de avond actief en zijn wat schuwer op het moment. Een mooi moment om er voor dit jaar mee te stoppen. De bevers waren niet erg gemakkelijk, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de vele leuke waarnemingen onderweg. Het begon met de vele ijsvogels, vervolgens een vissende visarend en een grote groep lepelaars die overvloog. Aangekomen bij de beverlocatie stond er een ree half in het water van de oevervegetatie te snoepen.

ijsvogel
Sommige ijsvogels zijn gedurende een groot deel van hun schuwheid kwijtgeraakt. Erg gunstig voor ons, maar natuurlijk ook voor de ijsvogels. Ze hebben immers niets van ons te vrezen.

 

ree Biesbosch
Voor vele reeën geldt hetzelfde. Ze hebben niets van ons te vrezen en sommige hebben dat door. Er wordt niet gejaagd in de Biesbosch … Dit is iets waar volledig aan voorbij wordt gegaan bij discussies over de jacht.

 

ree Biesbosch
Wij kunnen genieten van een ree in zijn normale doen en het ree heeft geen last van ons omdat hij ons niet als een gevaar ziet.

 

zonsopkomst Biesbosch
Vanochtend vroeg de laatste privé-tour van dit seizoen gedaan in goed gezelschap. Met de grondmist viel het wat tegen, maar ook dat werd weer goedgemaakt door een gulle Biesbosch.

 

ree Biesbosch
Ruim een half uur hebben we kunnen genieten van het plezier dat deze spelende reeën met elkaar hadden!

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

 

ree Biesbosch

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.