kajak biesbosch

27

mei

Kajaktrip; door Arend

Woensdag 17 05 ’17, toen de temperatuur de 30 graden naderde, mocht ik kajakken in de Biesbosch. Een fotoworkshop die Aafke voor me had uitgezocht en geboekt. Cadeau om mijn pensionering te vieren!
Met Bas Breetveld in zijn Fotosloep eerst een tour door de Biesbosch gemaakt. Vanuit de boot veel gezien: IJsvogelnesten, beverburcht, hooglanders natuurlijk, oud nest van visarend, allerlei watervogels, teveel om op te noemen.
In de avond per kajak een kreek in waar een beverfamilie woont. Daarvoor was ik gekomen.
Drie activiteiten die in mijn lijstje van grootste passies ex aequo op de tweede plaats staan: de natuur, kanovaren, fotograferen.
Wie mij kent, weet ook wie mijn grootste passie is.

kajak biesbosch
Op de fotosloep twee kano’s waarmee we ’s avonds een kreek in peddelden waar motorboten niet mogen komen. Foto: Aafke

 

Biesbosch
Onverwachte ontmoeting: een jonge ijsvogel die langdurig bleef zitten. Geen schuiltentje, geen statief, geen mogelijkheid om een stap opzij te doen voor een beter beeld … dus hiermee moest ik het doen. Was al snel een mooie start van deze workshop.

 

Biesbosch beverburcht
Beverburcht met glijbaan en rechtsonder een toegangstunnel.

 

kajakroute Biesbosch
In de kreek moesten we geruisloos peddelen en zo rustig voortbewegen dat we de schuwe beesten niet verontrustten. Twee uur lang zijn we daar geweest. De laatste drie kwartier daarvan lieten ze zich zien.

 

Biesbosch wilgenbos
Water en wilgen … een indrukwekkende wildernis.

 

Biesbosch bever
Pas na acht uur ’s avonds lieten de bevers zich zien. Met weinig licht uit de hand, vanuit een kano fotograferen vond ik niet meevallen. Maar een paar opnamen zijn aardig gelukt.

 

Biesbosch zwemmende bever
Pa bever, die bij zijn driejarige jongen op bezoek is geweest. Het mooie van een bevertour met Bas is dat hij zoveel weet en veel bevers kent en herkent. Een aanrader om eens met hem mee te gaan.

Door Bas|Bevers, Weblog, Weblogs van gasten|0 comment

Comments niet toegestaan.