lee filters

23

jan

Landschappen met Lee filters

Helaas laten de blogs de laatste tijd wat langer op zich wachten dan normaal. Wat winter had moeten worden blijft een beetje steken op een wat slappe herfst, alleen dan zonder de fraaie kleuren. Middagtemperaturen van rond de 10 graden houden het water relatief warm, maar door de hoge luchttemperaturen nog steeds geen fraaie ochtenddamp op het water.

Gelukkig beginnen de Lee filters goed te werken in dit soort omstandigheden zodat er altijd wel wat mogelijk is om een leuk landschapje te fotograferen. Eén dezer dagen komen de laatsten binnen om de set compleet te maken. Ze zijn heel erg moeilijk leverbaar door de grote vraag en de productie die grotendeels handmatig verloopt op traditionele Engelse wijze. Zie ook het vorige blogje waar William mij enthousiast heeft gemaakt voor deze filters.

Hier een paar voorproefjes:

Biesbosch winter
Dit magische plekje in de Biesbosch had ik al zo lang willen fotograferen. Met hoog water en verschillende filters voor de lens kwam het eindelijk eens goed uit de verf!

 

Biesbosch winter
Dezelfde locatie, zelfde filters, maar nu in zwart/wit.

 

Biesbosch winter
Zelfde locatie een uurtje later …Biesbosch winter

 

Biesbosch winter
De filters kunnen een deel van de foto wat donkerder maken, maar ze kunnen ook in het geheel het licht wat dempen waardoor langere sluitertijden mogelijk worden. Het water wordt daardoor mooi glad en de kleuren veel intenser. Photoshop doet de rest …

Volgende keer meer over het gebruik van deze Lee filters.

Groetjes,

Bas

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.