lepelaar biesbosch

22

mei

Lepelaars in en rond de Biesbosch

Als het gaat om bloeiende flora en het waarnemen van fauna zijn het op dit moment hoogtijdagen in de Biesbosch. Bijna iedere ochtend laten de Bevers zich wel even zien in de jachthaven voordat we vertrekken. Vervolgens laat de bruine Kiekendief zich dan boven de dijk zien en de Futen zwemmen voorbij met de jongen op hun rug. Duikende Visdieven vangen hun visjes in de ingang van de haven. Dan zijn we niet eens de haven uit om het Hollands Diep op te gaan ..

In de Biesbosch zelf aangekomen zijn de Bevers nog maar net aan het slapen, getuige de kale wilgentakken bij de ingang van de burcht. Even verderop laat één van de IJsvogels zich zien, die nu toch wel aan het broeden moeten zijn. Van de week liep er een Ree voor het nest langs. De IJsvogels waren daar niet blij mee en lieten dat luidruchtig merken. Diezelfde dag deed de Slechtvalk bij de Amaliahoeve een poging een duif te slaan op enkele meters achter ons. Geen foto? Nee, we waren bezig met een belichtingsoefening …

De leuke verrassing is de Lepelaar die zich iedere keer weer op dezelfde plek laat zien, maar er nu heel erg mooi voor zat naast de bloeiende Smeerwortel. De telelens neem ik zelden mee met de fotoworkshops. Juist nu had ik hem mee ..

lepelaar biesbosch
De telelens zou ik eigenlijk vaker mee moeten nemen …

 

lepelaar biesbosch
En bedankt voor het poseren naast de bloeiende Smeerwortel.

 

beverburcht biesbosch
De Bevers van de grote burcht hebben ook de bloemetjes buitengezet; de gele Lis ..

 

knobbelzwaan biesbosch
Vele tientallen jonge zwanen zijn er aanwezig in de Biesbosch. Deze opstijgende zwaan is met 1/40 seconde gefotografeerd om het ‘blur-effect’ te krijgen. Nog even mee oefenen dus ..

 

lepelaar biesbosch
Op de terugweg kom ik altijd deze solitaire Lepelaar tegen in het eerste plasje van de Oeverlanden.

 

lepelaar biesbosch
Lepelaars Biesbosch. Even verderop lopen er soms meer dan 100 achter elkaar aan te lepelen om met z’n allen de ingesloten vis achterover te gooien.

Volgende week heb ik eindelijk eens wat meer tijd om te fotograferen en zal dat zeker gaan doen in deze fraaie periode!

Groeten,

Bas

 

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.