fotografie workshop 5

28

maa

Net geen superochtend in de Biesbosch

Voor een mistige ‘superochtend’ stond er net even te veel wind met windkracht twee. De temperatuur van de dag ervoor met de zon op het water, was wel heel erg veelbelovend. Daarom de wekker heel vroeg gezet en op pad gegaan vanochtend. Boven de ondiepe zandplaten hing gelukkig aardig wat grondmist. Even later kwam de zon op en volgde een explosie van licht. Een paar zwanen, ganzen, futen en eenden waren genoeg om heerlijke foto’s te kunnen maken in dit roodgekleurde decor. Een beetje overdreven rood zelfs, zoals ik nog zelden heb meegemaakt. De foto’s lijken misschien wat te veel aangezet. Het omgekeerde is het geval; ik heb ze zelfs wat teruggeschroefd in de saturatie. Deze keer met DPP van Canon, waar de kleuren vaak wat mooier van zijn dat in Lightroom. Het hangt een beetje af van de omstandigheden.
Later een uitgebreide ronde gevaren door de Biesbosch. Even kijken hoe het er allemaal mee staat. Het jonge groen van de wilgen laat zich al zien. Even later een ree in het zicht. De eerste riet- en blauwgorzen gezien, maar de grote zangvogel-kakafonie is nog niet losgebroken. Hier en daar een ijsvogel zien vliegen, maar niet meer nadrukkelijk gehoord. Zeer waarschijnlijk zijn de eieren van de eerste broedronde al gelegd. Dat gaat leuk worden over zes weken, wanneer de eerste jongen al uit zullen gaan vliegen. Verder de zeearenden rond hun nest rond zien hangen. Ook daar mogen we misschien weer jongen van verwachten die we heel het seizoen rond zullen zien vliegen. De bevers zijn ook weer ijverig bezig geweest met het bouwen van nieuwe burchten die nu nog goed te zien zijn op de oevers.
Kortom: alles staat weer in de startblokken om los te barsten en ik ook. Vanaf half april gaan we van start met de workshops!

fotografie workshop 1

 

fotografie workshop 2

 

fotografie workshop 3

 

fotografie workshop 4

 

fotografie workshop 5

 

fotografie workshop 6

 

fotografie workshop 7

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.