onweer Biesbosch

07

jul

Onweer onweerstaanbaar

Bij kans op onweer check ik altijd de buienradar voordat ik vertrek. Zoals gewoonlijk zou het voorspelde onweer niet over de Biesbosch trekken, maar er ruim onderdoor gaan en pas verder in het oosten tot ontwikkeling komen. Mooi! Bij aankomst in de Biesbosch zag het er toch wat onheilspellend uit. Ik was lekker vroeg en eerst de boot maar eens goed opgeruimd. Wat een rommel ging er eigenlijk mee. Ondertussen waren mijn gasten voor de bevertour gearriveerd. Nog steeds niks aan de hand besloot ik te vertrekken. Eenmaal de rivier over begon het toch steeds harder te regenen. Een SMS-je van Nancy met “er komt een zware bui aan.” deed me snel beslissen rechtsomkeert te maken! Geen risico met onweer … Wie er wel eens middenin heeft gezeten met een open boot, weet wat ik bedoel.
Met een bak koffie en een speltkoek in de jachthaven probeerde ik de teleurstelling wat te verzachten. Tot de volgende keer dan maar met een nieuwe afspraak.

Nu is de atmosfeer van een onweersbui fotografisch gezien onweer(!)staanbaar. Ik besloot de onweersbui af te wachten die, zoals gewoonlijk, niet boven de Biesbosch kwam. Net voor de rivier bleef hij lang hangen. Toch nog maar even in de boot gestapt en kijken of ik nog bevers tegen zou komen. Rond een uur of negen zou er weer een bui komen, zo had ik nog ruim anderhalf uur de tijd. Met de nieuwe verrekijker kon ik ze nu veel gemakkelijk spotten tussen de wilgenstruiken door. Al snel zag ik twee dikke beverkonten op de oever. Heerlijk om ze zo in alle rust te kunnen bekijken. Even wachten maar tot ze gaan knagen. Dat deden ze en ze waren nog eens prima te benaderen ook! Dit zou nog mooie beelden op gaan leveren, ware het niet dat de tweede zware bui er in hoog tempo aankwam. Wegwezen dus!

Biesbosch bever 1

 

Biesbosch bever 2

 

Biesbosch bever 3

 

Biesbosch bever 4

 

Biesbosch ree
Leuk om onderweg nog een grazende reegeit tegen te komen!

Vanuit de jachthaven was het een spectaculair schouwspel de zware onweersbui te zien naderen. Alleen onmogelijk om vanaf hier een goede foto te maken. Snel er omheen met de auto en een geschikte plek uitgezocht met weids uitzicht. De camera legde ik op een rijstzak op het portier, Lee big stopper ervoor, telkens een belichting gemaakt van 30 seconden en wachten maar …

onweer Biesbosch

 

Biesbosch onweer 1

 

 

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.