zonsondergang Biesbosch

01

jul

Random foto’s van afgelopen week

Op het moment is het beetje warm met 30 graden plus. Voor de rest van de week staan er geen workshops ingepland en dat laat ik ook even zo. Tijd om de kwartaalaangifte van de belasting in orde te maken, wat administratie en de foto’s van de afgelopen week te archiveren. Deze kwamen net voorbij:

ijsvogel
Na het uitvliegen van de jongen was het wat rustig bij de ijsvogels. Ze zijn weer begonnen met broeden. Over enkele weken wéér twee maal zo veel ijsvogels in de Biesbosch!

 

Zonsondergang Biesbosch
De bevers laten zich zeer goed zien de afgelopen tijd. Het is weer de tijd van de mooie zonsondergangen na afloop!

 

ijsvogel Biesbosch
IJsvogel van een, voor mij, nieuwe locatie. Gemaakt met een middag en avond verkennen.

 

zonsondergang Biesbosch
Het was een donkergrijze dag geweest met het verkennen voor de ijsvogels. Aan het eind van de avond kwam maar heel even de zon onder de zware bewolking door. Gelukkig was ik op de terugweg en al vlak bij de rivier. Snel even doorvaren tot voorbij de bocht om dit prachtige schouwspel vast te leggen.
De foto is gemaakt met de Canon 16-35mm F/4.0 IS USM i.c.m. een tweestops (0.6) grijs gradatiefilter. ISO 200; F8.0; 1/10 seconde. Met kleurtintcurve in Lightroom is het blauw flink teruggebracht, zodat het paars lekker overheerst. Met de HSL-schuifjes de kleuren nog wat op smaak gebracht en de kleurtemperatuur een flink stuk lager.   

Nu weer verder met de administratie. Tot volgende week als het weer wat is afgekoeld!

 

 

Door Bas|IJsvogels, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.