bever biesbosch

24

apr

Rustig bij de ijsvogels en de bevers

Volgende week vinden de eerste ijsvogelworkshops vanuit de schuiltent plaats.
Gisteren even gekeken of de ijsvogels op de plaatsen zitten te broeden die ik gevonden had. Ieder paartje maakt, afhankelijk of ze de gelegenheid hebben, meerdere nesten. Alles verloopt zoals gehoopt en ze zitten inderdaad te broeden op de beoogde plaatsen, te zien aan de witte uitwerpselen en braakballen. Eerst maar eens het tentje opgezet voordat ik naar de bevers zou gaan. Ook de bevertoertjes zijn in voorbereiding. Ze hadden zich nog niet al te vaak bij daglicht laten zien.
Na een kwartier in de tent hoorde ik de eerste ijsvogel voorbij vliegen. Deze ving een stuk verderop een visje en ging daarna even uitrusten op de tak waar deze dat altijd doet. Precies voor de lens dus.

ijsvogel vanuit schuiltent gefotografeerd
IJsvogel met de fraaie voorjaarstinten van de Biesbosch op de achtergrond.

 

ijsvogel
Na het snelle succesje van de eerste ijsvogel nog even bij een andere locatie gaan kijken. Ook daar lukte het binnen een half uur.

Nog wat foto’s van de ijsvogels van de afgelopen week. Nog niet al te veel actie, maar dat wordt volgende week anders wanneer de jongen er zijn en er vele snavels gevoed moeten worden.

ijsvogel biesbosch
Let op de braakbal die op het takje bleef hangen!

Na de ijsvogels even naar de bevers met de kajak. Ze waren op deze locatie wat aan de late kant. Volgende week op andere locaties kijken of ze daar wat vroeger zijn. Dan kunnen de bevertourtjes ook weer starten! Nog even geduld s.v.p.

bever biesbosch
Pas in de late schemer kon ik de eerste zien scharrelen. Ook hun jongen worden binnenkort geboren en zullen ze beslist vroeger in de avond actief worden.

 

bever biesbosch
Deze bever kwam even kijken wat ik aan het doen was.

 

ree in de biesbosch
De ree├źn laten zich ook weer goed zien op de oevers. Deze is wat in de rui, of is ziek. Hij was verder wel in zijn normale doen en was lekker aan het grazen van het jonge groen.

Het is allemaal wat later dit jaar en ’s avonds is het onaangenaam koud. Binnenkort gelukkig volop actie van de ijsvogels.
Tot dan!

Door Bas|Bevers, IJsvogels, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.