Biesbosch fotografie 6

11

mei

Voorjaar nu echt begonnen!

Op verschillenden mooie dagen van de afgelopen tijd leek het er heel even op dat ‘alles’ weer begon. De realiteit was even anders met koude en veel wind. Erg lastig om bijvoorbeeld de bevertours voor te bereiden. Ze houden niet van wind en blijven lekker in hun burchten zitten, of blijven langer op de oever zitten tot laat in de schemer. Het waren zware avonden met veel kou en weinig zicht op bevers. Het is nu dan eindelijk echt begonnen en de bevers laten zich ook weer prima zien. Rond deze tijd worden de jongen geboren en hebben ze het heel erg druk met verdedigen van hun territorium en alles in orde maken voor de kleintjes. Iedere avond zwemmen ze trouw hun vaste rondje om te zien of de kust veilig is, om vervolgens aan het werk te gaan.
Gisteren hebben we de eerste jonge ijsvogels gezien die nog maar net waren uitgevlogen! Ook dat is een leuk vooruitzicht natuurlijk. Ze waren nauwelijks te zien de laatste tijd. Daar komt nu snel verandering in!
Deze week ook een paar prachtige ochtenden met grondmist. Fris en koel beginnen met koude handen om daarna goed op te warmen in de zon. Veel beter wordt het niet!

 

Biesbosch fotografie 1
In de luwte van de kleinere kreken waren er af en toe erg aparte foto’s te maken met het fel gekleurde voorjaarsgroen op de achtergrond.

 

Biesbosch fotografie 2
Dit is hoe de terugtocht zo’n beetje aanvoelde de laatste tijd …

 

Biesbosch fotografie 3
Hier worden we dan weer vrolijk van! Een priv├ę workshop op de vroege ochtend die al 2x was verplaatst wegens troosteloos weer.

Vanaf vandaag start het workshopseizoen met een erg drukke tijd in het vooruitzicht. Het zal ook een keertje tijd worden.
Hieronder typische voorjaarstaferelen in de Biesbosch.

Biesbosch fotografie 4

 

Biesbosch fotografie 5

 

Biesbosch fotografie 6

 

Biesbosch fotografie 7

 

Biesbosch fotografie 8

 

Biesbosch fotografie 9

 

Biesbosch fotografie 10

 

Biesbosch fotografie 11

 

 

Door Bas|Bevers, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.