Fotografie Biesbosch 4

14

apr

Witte wieven als nooit tevoren

Hadden we ze vorig jaar maar zelden, deze week is het al drie keer op rij raak met de ‘witte wieven’ gedurende een workshop! De ene keer natuurlijk (nog) mooier dan de andere. Deze ochtend spande de kroon met dé perfecte omstandigheden zoals ze maar zelden voorkomen. Ik had twee deelnemers mee die 11 jaar in Azië hadden gewoond voor hun werk en weer terugkeerden naar Nederland.
Woensdag waren ze gearriveerd en één van de eerste dingen die ze wilden doen was een mooi vaartochtje maken door de Nederlandse natuur.
Daar is de Biesbosch natuurlijk een uitstekende gelegenheid voor. Dat ze deze omstandigheden hadden, konden ze vooraf niet dromen. Genoeg gespreksstof voor onderweg, maar eerst fotograferen natuurlijk.

 

Fotografie Biesbosch 1
Afgelopen vrijdag was het licht wat harder met een heldere lucht en wat minder luchtvochtigheid dan vandaag. Wat hardere weersomstandigheden geven wat hardere contrasten en kleuren.

 

Fotografie Biesbosch 2
Nog maar net de haven uit op de Amer in het blauwe kwartiertje.

 

Fotografie Biesbosch 3
Op de Amer zijn we heel even blijven hangen. Nu de Biesbosch in!

 

Fotografie Biesbosch 4
Vanuit de verte was het al zichtbaar. Dichterbij gekomen werd het mooier en mooier. Hier zijn we even blijven hangen om het zo goed mogelijk vast te leggen.

 

Fotografie Biesbosch 5
Het is altijd even kijken welke locaties het beste in de mist liggen t.o.v. de opkomende zon. Iedere dag is het anders. Meestal bepaal ik in de haven welke kant we opgaan, soms wordt de route pas bepaald als we midden op de rivier de Amer zitten.

 

Fotografie Biesbosch 6
Een stuk verderop komen er nog hele aardige wolkjes bij ook. Daarna zou het even dichttrekken, maar de wind bleef gelukkig liggen. Tijd voor koffie om naar een heel speciale locatie te varen: de dode bomen in de Zuiderklip.

 

Fotografie Biesbosch 7
Hier troffen we een heel speciaal zonnetje met het enorme wateroppervlak glad als een spiegel.

De komende weken lijkt het erop dat deze weersomstandigheden aanhouden. Zodra de website af is (wordt hard aan gewerkt ondertussen) zullen er extra ‘Witte Wieven’ worden ingepland.

Tot de volgende en een mooi voorjaar gewenst!

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.