witte wieven

20

mei

Witte wieven en Thor in de Biesbosch

De Nederlandse Bermudadriehoek, zo noemde Jan van der Greef het gebied in een berichtje op Facebook. Of we voorzorgsmaatregelen moesten nemen om niet verzwolgen te worden door de monsters die in de meest bizarre vormen uit de mist opdoemen? “Nee Jan, bij volle maan heb ik de offers gebracht om de witte wieven gerust te stellen en hun honger naar vers bloed te stillen.” Hij had om middernacht de wolven horen huilen en was er gerust op. De witte wieven op het water bij zonsopgang boezemen velen angst in. De mystieke schoonheid heeft echter een enorme aantrekkingskracht op avonturiers die hun angsten maar al te graag beteugelen voor een serie foto’s die hun gelijke niet kennen. Nog zit ik achter het beeldscherm na te trillen van alle angstige momenten van de afgelopen vier vroege ochtenden op rij. Iedereen heeft gelukkig weer veilig de haven bereikt. De offers waren aanvaard en de goden gunstig gezind met Fotosloep. Vanavond raast Thor met zijn donderwagen over het gebied. Zal ik gaan kijken, of liever veilig thuis?

Hierbij een kleine selectie foto’s van deze vier bizarre ochtenden.

witte wieven
Een veelbelovende ochtend voor de Witte Wieven in de Biesbosch.

 

witte wieven
In zwart/wit zijn de Witte Wieven nog net even wat enger. 

 

witte wieven

 

witte wieven
Witte Wieven overal om ons heen

 

witte wieven

 

witte wieven
Hennie van de Biesbosch

ijsvogel Biesbosch
Alle ochtenden konden worden afgesloten met IJsvogels en de zondagochtend met Jan en Sebastiaan met een overzwemmende reebok op perfecte afstand van de boot. Ik had mijn camera al opgeborgen. Gelukkig maakten zij er heel erg fraaie foto’s van!

Voor vanavond stond er een bevertour op het programma die niet doorgaat vanwege de aankondiging van Thor die er flink tekeer zal gaan. Ik zal een poging doen om hem vast te leggen.

Tot de volgende!

Bas

Door Bas|Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.