ijsvogel

24

jul

Zomerse ijsvogels; door Sandra en Rob

Zaterdag 23 juli 2016; de wekker gaat 3.45 vroeg uit de veren om richting de Biesbosch te gaan en daar met Bas Breetveld een dagje uit te vogelen hoe je ijsvogels mooi op de plaat krijgt.
Heerlijk rustig op de weg en langzaam verandert de wat mistige ochtend in een mooi fris ochtendlicht, gelukkig maar zodat we op het laatste stukje van de route konden ervaren hoe 3 hazen het hazenpad namen.

Een goede morgen babbel en in de boot richting de spot waar het kon gaan gebeuren. Heerlijk zo op het water, genietend van de ochtendactiviteiten op en rondom het water, die wij na het nuttigen van een bakkie koffie ook mochten gaan uitvoeren. Wat een mooie timing want binnen een kwartier liet de eerste ijsvogel zich zien! Met een goede en duidelijke uitleg van Bas was het nu aan ons om het verder uit te vogelen en we hadden het geluk tussen de zoemende muggen door de ijsvogels nog 2x te mogen zien, 1 hiervan was zo enthousiast en nam zelfs een duik voor ons om zijn prachtige natte veren te tonen. Later werd de ochtend voortgezet op het water waarbij we de kennis die Bas weet over de ijsvogels en de Biesbosch met weer een lekker bakkie in ons op mochten nemen. Wat een heerlijkheid om zo nog meer van de natuur en haar habitat te mogen genieten.

Onderweg een stop gemaakt om een paddo te schieten die als in een sprookjesbos in zijn uppie in het water stond nee, nee we zagen ze niet vliegen na al die koffie … En om in de positieve vibe te blijven even aanmeren bij Henny om nog een bakkie te doen en verbaasd staan kijken als er een postbode in een knaloranje bootje wat komt afgeven. Het kan allemaal in de Biesbosch, maar het mooiste is dat er zo veel leven is dat je echt in het moment leeft en geniet, mede door de gezelligheid en humor van Bas. Een heerlijke ontspannen dag die met nog dichtgeknepen oogjes begon en voort werd gezet met grote ogen vol bewondering van de puurheid en mooiheid van de Biesbosch. Bedankt Bas voor de energieke dag vol mooie gesprekken en dingen. Het heeft ons weer een stukje rijker gemaakt.

Oudoe, San en Rob

ijsvogel

 

ijsvogel

 

ijsvogel

 

ijsvogel

 

ijsvogel

 

Door Bas|IJsvogels, Weblog, Weblogs van gasten|0 comment

Comments niet toegestaan.