ijsvogelnesten Biesbosch

09

apr

Recordaantal ijsvogelnesten in de Brabantse Biesbosch

Voordat de drukte begint met de workshops -iedereen bedankt voor de vele aanmeldingen!- ben ik nog een paar keer bij de ijsvogels geweest. In totaal heb ik nu 11 ijsvogelnesten in kaart kunnen brengen en dat is meer dan ooit tevoren. Drie van deze broedparen zijn uitermate geschikt om te fotograferen. Hun ‘rustplek’ is zo gelegen dat ik de schuiltent ongezien kan plaatsen, wanneer ze er even niet zijn. Zie dit artikel over het verantwoord van ijsvogels … Bovendien liggen deze lekker in het zonnetje nu de wilgen nog niet in het blad zitten. Enfin, het is voluit genieten!

 

ijsvogel Biesbosch
Deze ijsvogel-dame rust even uit na een ochtend hard werken.

 

ree Biesbosch
De reeën laten zich regelmatig zien. Ze grazen van het jonge groen dat snel ontspruit met het langer worden van de dagen.

 

ijsvogel Biesbosch
Gisteren prachtig licht op deze knappe dame.

 

ijsvogel Biesbosch
Ze draaide zich nog even om richting de camera om daarna verderop een visje te vangen.

 

ijsvogel Biesbosch
Deze vroeg een Z/W omzetting.

Alle foto’s zijn direct vanuit vanuit Lightroom naar JPG geëxporteerd zonder verdere nabewerking in Photoshop.  Binnenkort komt Lightroom 6 uit.  Dan zal ik met een duidelijk artikel uit de doeken doen hoe je dit razendsnel kunt doen. Nog even geduld.

Sommige ijsvogels zitten op het moment ruim een week te broeden, andere nog niet. Van de week nog even kijken hoe het ermee staat.
Tot dan!

Door Bas|IJsvogels, Weblog|0 comment

Comments niet toegestaan.